Családi nap 2014

CSALÁDI NAP

2014.

 

Az idén október 3-án a délutáni órákban került megrendezésre iskolánkban a családi nap. Rendezvényünk nem titkolt célja minden évben az, hogy a családok és intézményünk dolgozóinak közössége  együtt, játszva, sportolva és szórakozva tovább ismerkedhessen egymással, s mindannyian szakítsunk, hacsak pár órára is, a rohanó hétköznapok nyújtotta zaklatottsággal.

A közel 1000 embert megmozgató családi nap szervezése mindig izgalmas kihívás számunkra, mert egyszerre igyekszünk szórakoztatni a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, s próbálunk a testi táplálék megfőzése mellé lelki, táplálékot is nyújtani.

A programok 10 helyszínen várták a résztvevőket, miközben az osztályok az udvaron felállított pavilonokban készítették el a gondosan előkészített finomságokat. Sült és főt ételek ínycsiklandozó illata lengte be iskolánk környékét.

Két órakor a megnyitó után a kicsik örömére Szemere Zsolt adott koncertet, melyben közösen énekelhettek, táncolhattak a bátor vállalkozók. Ezt a hangulatot fokozta a salsa tánc tanítása Cservenyák Gábor táncoktató segítségével. Az aktív családi átmozgatás után a fiúk focival, a lányok kosárra dobó versennyel mérethették meg ügyességüket. Többen a szurkolással egy időben zajló programokon vettek részt.

Míg a tornateremben dicsőítő énekeket adtak elő az ifisek Vadász Sándor vezetésével, addig ügyes kezű szülők és tanítványok a minden évben oly népszerű arcfestés, csillámtetoválás, vagy a hajszobrászat alkotásaival várták az érdeklődőket. Nagy sikere volt a gyerekek között a kézműveskedésnek, a fizikai kísérleteknek, no és a must kóstolásának.

Míg a gyerekek kikapcsolódtak és szépültek, a szülőknek szóló két előadásban a gyermeknevelés rögös, kihívásokkal és kérdésekkel teli útvesztőiben segítettek eligazodni az érdeklődőknek Becseiné Kató Anikó, és Nagy György lelkipásztorok.

Az idén első alkalommal az ismereteink bővítésére a téves hiedelmek eloszlatására egy rendőr- és egy mentőautó is megjelent az udvaron. Itt az újraélesztés és az ujjlenyomatvétel izgalmát élhette át felnőtt és gyermek egyaránt.

A legbátrabb szülőknek egy igen nemes megmérettetés is jutott. Ők saját gyermekük osztályát juttathatták a megérdemelt „Legtöbb vért adó osztály” címhez. Ezúton is gratulálunk a 7. osztály minden önkéntes véradó szülőjének.

A nap végére a kellemes beszélgetések mellett, a finom ételek elfogyasztása után, jó magyar szokásként már csak a desszert elfogyasztása hiányzott. Természetesen ez sem maradt el az idén sem. Az oly népszerű Nagyi sütije versenyre az előző éveknél is több, és szemet gyönyörködtetőbb édességek érkeztek, melyeket jelképes összegért megvásárolhattak a torkos gyerekek a szüleikkel együtt.

A nap végén a Pátria zenekar számai segítették tovább a kikapcsolódásunkat, melyre közösen táncoltunk és énekeltünk.

A rendezvény remek hangulata bebizonyította, hogy mindenkinek szüksége van a napi megfeszített munka mellett a kikapcsolódásra, a közös élményekre. Mi, akik részt vettünk ezen a napon új élményekkel gazdagodhattunk.

Köszönet és hála minden szervezésben és lebonyolításban jó szívvel segítő szülőnek! Jövőre újra találkozunk.

Addig is a mindennapok gondjainak tovább lendítésére Teréz anya szavait ajánlom a szülők és a pedagógusok közös együttműködéséhez: „Legyetek hűek a kis dolgokban, mert azokban rejlik erőtök.”

 

Pappné Szabó Angéla

tanító, munkaközösség vezetőA mentősök bemutatója A mustolás A rendőrség munka közben A véradás Kézműveskedés