Zsoltáréneklő verseny

„Énekeljetek az Úrnak új éneket!” (Zsoltárok 96,1)

 

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁK

  1. ZSOLTÁRÉNEKLŐ – és MŰVELTSÉGI VERSENYE

 

Az elmúlt évben elindított, hagyományteremtő versenyünk 2014. október 1-jén második alkalommal került megrendezésre, melynek helyszíne az Égigérő Közösségi Ház volt. A Zenei Világnaphoz kapcsolódva énekkel dicsértük az Urat! A verseny műveltségi része Ráday Pál életével, munkásságával kapcsolatos kérdésekre várt választ.

Három iskola diákjai (Fehérgyarmat, Nyírbátor, Mátészalka református iskolái) mérték össze tudásukat, s örvendeztettek meg bennünket felkészültségükkel, csengő énekhangjukkal. Nagy György tiszteletes úr köszöntötte a résztvevőket, majd rövid áhítattal szolgált. A verseny előtti percek feszültségének oldásaként iskolánk „Tiszta Forrás” Gyermekkórusa nyitotta meg a rendezvényt, s elkezdődött a TOTÓ kitöltése. Ezt követően az énekes részével folytatódott a verseny. Nagy öröm volt hallgatni a szép, stílusos előadásokat!

A zsűri két kategóriában hozta meg döntését, mialatt az összes résztvevő a kórussal, kísérőkkel együtt elénekelte a kötelező zsoltárokat. Iskolánk diákjai ismét kimagaslóan teljesítettek, szorgalmukról, tehetségükről győztek meg bennünket.

Valamennyi versenyző emléklapot kapott, a „dobogós” helyezettek pedig oklevelet, könyvet vihettek haza magukkal. Jövőre visszavárjuk őket!

Köszönetet mondok a zsűri tagoknak, hogy bölcs döntésükkel örömet szerezhettek versenyzőinknek, s hogy az értékelés során hasznos tanácsokkal szolgáltak a jövőre nézve. A verseny előkészületeiben, lebonyolításában segédkező kollégáknak is hálásan köszönöm a segítségét!

S.D.G.. Egyedül Istené a dicsőség!

 

 

Balogh Ferencé

matematika-ének-zene tanár, karnagy
Az 1. helyezettekÍrásbeli  versenyTiszta ForrásA zsűri munka közben